Νύχτα· Βράδυ· Νύχτα· Βροχή·

e64ed551612f023a93e5b777a5740f5eΚαπνίζει αμέτρητα τσιγάρα· νομίζει πως έτσι κάποτε θα καλυφθεί ολόκληρη από τον καπνό και θα γίνει διάφανη. Ακούει ήχους τριξίματος· αναρωτιέται εάν οι ήχοι της σκουριάς βγαίνουν από μέσα της. Σκέψεις τριβελίζουν το μυαλό της· οι ίδιες σκέψεις σφίγγουν σφιχτά την καρδιά της και κάνουν το στήθος της να πονά πολύ.
Ολόγυρά της, σκιές ανθρώπων που δεν της θυμίζουν τίποτα· τίποτα απολύτως. Ούτε θα ήθελε να της θυμίζουν. Πάλεψε πολύ για να διώξει καθετί γνωστό από τη ζωή της. Για να την ξεχάσουν όλα όσα έχουν ακόμη κάποια υπόνοια της αφής των χειλιών της. Όμως, εκείνη θυμάται, ακόμα θυμάται·  Θυμάται την απεραντοσύνη που αγνάντευε σκαρφαλωμένη μονάχη της στον πιο ψηλό γκρεμό που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Θυμάται τις ζωές που κράταγε στα χέρια της· που μέσα σε ένα δευτερόλεπτο άφησε να χαθούν, να ξεσκιστούν στα μυτερά βράχια.
Τα χέρια της κάτωχρα με μια υπόνοια κίτρινου σαν αυτό του εμετού, στις άκρες του δείκτη και του αντίχειρα. Κάποτε τα λεπτά της αυτά ακροδάχτυλα άγγιζαν ασπρόμαυρες νότες· τώρα αγγίζουν το σώμα της και δεν το αναγνωρίζουν. Σαν ξένο, εχθρικό, αναριγεί και μυρίζει τη λήθη που πλανιέται στον αέρα.
Καπνίζει αμέτρητα τσιγάρα· άλλο ένα φως του δειλινού χάθηκε πίσω από τις γκρίζες πολυκατοικίες και άφησε το μικρό της δωματιάκι βυθισμένο στο σκοτάδι. Οι ήχου του πιάνου σίγησαν κι αυτοί αφήνοντάς τη να βουλιάξει απερίσπαστη στη μοναξιά της. Ένα χέρι τής χαϊδεύει τα μαλλιά μα εκείνη το απωθεί και βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά στον μικρόκοσμό της.
Δεν ξέρει τι άλλο πια να κάνει για να γεμίσει το αδηφάγο κενό που καιροφυλακτεί. Το καλοτροχισμένο μαχαίρι έχει μπηχθεί πολύ βαθιά και άκαρπες αποβαίνουν οι όποιες απόπειρες να βγει πάλι έξω.

Καπνίζει αμέτρητα τσιγάρα· είναι τόσο κουρασμένη. Ωχρή, σαν φθισική.

Είναι ωχρή. Είναι μόνη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s