Εσύ κι εγώ.

Εσύ κι εγώ.
Ο άντρας και η γυναίκα. Τι περίεργα πλάσματα. Πλάσματα που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Πλάσματα όμως τόσο μυστήρια. Δύο κομμάτια από την ίδια ύλη που όταν βρίσκονται μαζί, δημιουργούν την απόλυτη ένωση. Πλάσματα που δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα το ένα στο άλλο. Που προσπαθούν συνεχώς να κατακτήσει το ένα το άλλο. Ασταμάτητα. Βυθισμένα σε έναν φαύλο κύκλο από την αρχή της δημιουργίας τους που έχουν λησμονήσει πλέον ανεπιστρεπτί την αρχή και το τέλος του.

Σεξ. Το σεξ βρίσκεται παντού. Η σάρκα είναι αυτή που κυριαρχεί με τα δύο αυτά πλάσματα. Οι σάρκα μπορεί να αγγίζει την άλλη σάρκα εις το διηνεκές. Αγγίγματα δίχως σημασία. Δίχως ιδιαίτερα σύνθετο νόημα. Προβλέψιμο ίσως κιόλας. Αγγίγματα που ικανοποιούν μύχια πάθη, όνειρα και ορέξεις. Το σεξ είναι εύκολο. Δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Και υπάρχει παντού.

Η αγάπη όμως είναι το δυσεύρετο όμως. Εκείνη είναι το δύσκολο κομμάτι. Ακόμη και γι’ αυτά τα πλάσματα που την αναζητούν, ακόμη και γι’ αυτά τα πλάσματα που ίσως την ανακαλύπτουν, ακόμη και για όσους, λίγους, πολύ λίγους, φτάνουν σε σημείο να την αγγίξουν άθελά τους, πώς μπορούν αλήθεια να διακρίνουν πως φτάσανε στον προορισμό τους; Πώς να καταλάβουν πως στέκει αγέρωχη μπροστά τους, με τόσο σεξ τριγύρω;

Ασπίλωτα κορμιά, αμόλυντες, διάφανες μεμβράνες, υπάρχουν πλέον ελάχιστα. Η παρθενική αύρα, η πρωτόπλαστη, φθίνει χρόνο με το χρόνο. Τα δύο πλάσματα βυθίζονται στο βόρβορο και αφήνονται να καταπίνονται από την επιφανή αίγλη των σαρκών τους. Άπειρα βέβαιοι, άπειρα γαλήνιοι, άπειρα παραδομένοι. Άπειρα σίγουροι πως έχουν βρει την ευτυχία μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο ύλη και αδηφάγες επιθυμίες. Γεμάτο ξέπνοα αγγίγματα και νυχτερινούς στροβιλισμούς. Γεμάτο από εκείνον και αυτόν και τον άλλον και τον δείνα.

Άδειο από εμένα κι από εσένα όμως, που γίναμε σαν τόσους πολλούς. 

052

artwork: Duarte Vitoria (http://duartevitoria.com/)

Advertisements

5 comments on “Εσύ κι εγώ.

  1. V says:

    πολύ πολύ πολύ όμορφο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s