Αν το αφήσεις, θα σε αφήσει..

Ναι, μικρέ μου. Αν το αφήσεις, θα σε αφήσει και εκείνο. Και το πάθος και το όνειρο. Τα πάντα. Η ευτυχία δεν πρόκειται να σε περιμένει. Γιατί άλλωστε; Ποιος νομίζεις ότι είσαι και σου αξίζει; Η ζωή είναι σκληρή. Μάθε το αν δεν το ξέρεις ήδη. Αν μένεις προφυλαγμένος με κλειστά τα μάτια μπρος στη ζωή, εάν αφήσεις το πάθος να φθίνει και να χαθεί, δεν θα κερδίσεις τίποτα, όπως αφελώς νομίζεις. Ναι, θα προστατεύσεις την καρδιά σου, ναι, δεν θα πονέσεις, αλλά θα ζεις; Όχι, καλέ μου, όχι. Μάθε πως στη ζωή τα μικρά παιδιά μονάχα είναι ευτυχισμένα. Γιατί είναι αδαή, αθώα, μικρά και δεν έχουν προλάβει να κοιτάξουν τη ζωή και τον κόσμο. Σιγά σιγά όμως, καθώς η παιδικότητα χάνεται για να δώσει τη θέση της σε μια άλλη ηλικιακή φάση, σιγά σιγά λοιπόν τα μάτια ανοίγουν, και τα πάλαι ποτέ μικρά παιδιά γίνονται νέοι άντρες και γυναίκες έτοιμοι να χαράξουν τις δικές τους πορείες. Άλλοι πιο όμορφοι, άλλοι πιο τολμηροί, άλλοι πιο ζωντανοί, άλλοι πιο πεθαμένοι.. Όλοι όμως άνθρωποι που πρέπει να επιλέξουν. Τη ζωή ή την ησυχία. Δεν συνάδουν αυτά τα δύο και θεέ μου ευτυχώς! Ποιος αντέχει την τόση ησυχία; Υπάρχει κανείς; Μονάχα οι φοβισμένοι και οι νεκροί. Συνώνυμα είναι αυτά τα δύο. Γι’αυτό θυμήσου τα λόγια μου. Να ζεις τη ζωή σου. Να μην σε ζει εκείνη. Γιατί τότε θα σε αφήσουν και τα πάθη και τα λάθη και οι έρωτες και κάθε στάλα ανάσας και ζωής.

Μιλάω σκληρά; Δεν καταλαβαίνεις λέξη; Δεν πειράζει. Νιώθω αδύναμη μέσα στην ησυχία μου. Αυτό φταίει. Τι ώρα να’ναι άραγε; Ώρα να ξυπνήσω. Ώρα να αναστηθώ. Όμως πάλι, μήπως να το αφήσουμε για αύριο;

Advertisements

6 comments on “Αν το αφήσεις, θα σε αφήσει..

 1. NέΜεΣις says:

  Πολλές φορές χωρίς να το αφήνεις, σε αφήνει από μόνο του, γιατί ήταν δημιούργημα μοναχά δικό σου και δεν είχε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά του ορίζοντα!
  Η Ζωή είναι ωραία και καλή, αυτή που φτιάξαμε εμείς δεν είναι και ξέρεις γιατί…, γιατι δεν την αφήσαμε να ζήσει όπως της άξιζε, βιαστήκαμε, φοβούμενοι μήπως και δεν μας μοιάσει (από εγωισμό και από ζήλεια) και την πνίξαμε όταν ήταν ακόμη μωρό!
  Μετά τι Ζωή να έχει κανείς…! Οι άνθρωποι την κάνουν, όπως και την κοινωνία, όπως και τόσα άλλα! Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα καταλάβουμε την ωμότητα και την κτηνωδία των λεγόμενων ανθρώπων!
  Αν δεν προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τα μόνα όπλα που διαθέτουμε και αυτά είναι η αγάπη και η συμπόνια, να μην περιμένουμε να ζήσουμε ΖΩΗ με την πραγματική έννοια-αξία.

  Σου εύχομαι Χριστινάκι μου καλά Χριστούγεννα και ο Καινούργιος Χρόνος να σου χαρίσει ότι σου στέρησε ο παλιός! 🙂
  Σε φιλώ γλυκιά μου! 🙂 ❤

  • Να γιατί είναι κακό να δίνεις περισσότερη αξία σε κάποιον από όση αντέχει. Ούτε και τα όνειρα είναι πάντοτε καλά. Γιατί όταν ονειρεύεσαι πράγματα που θες να ζήσεις, συνήθως δεν τα ζεις ποτέ..
   Αχ τριγύρω μας υπάρχει τέτοια ασχήμια..οι εστίες ομορφιάς είναι πλέον ελάχιστες. Τουλάχιστον όμως δεν έχουν χαθεί ολότελα.. κάτι είναι και αυτό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν για το καλύτερο.
   Πολλά φιλιά και ευχές για ένα υπέροχο καινούριο έτος! Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα με αγάπη πάνω απ’όλα και υγεία! 🙂

 2. pikos says:

  Η ζωή είναι ακριβώς σα το καρδιογράφημα.
  Αν την αφήσουμε πολύ, στην ευθεία της συνήθειας και του φόβου για το άγνωστο,τότε θα καταλήξουμε.
  Επίσης,δε θα πρέπει να φοβόμαστε τον πόνο,γιατί κι ο απινιδωτής,που μας κρατάει/επαναφέρει στη ζωή,πονάει

  • Ο πόνος μέχρις ενός βαθμού αντέχεται και συμφωνώ απόλυτα πως μερικές φορές και χρειάζεται αλλά είναι και ιδιαιτέρως αναγεννησιακός.

 3. constantina.. says:

  You have my respect girl!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s