ατάλαντοι, αισχροί!

Ο συγγραφέας είναι ένας Θεός. Ένας ποιητής των λέξεων. Ένας δημιουργός κόσμων ολάκερων, ένας καλλιτέχνης, ένας μύστης, ένας γητευτής ψυχών. Ο πραγματικός συγγραφέας είναι κάτι παραπάνω από άνθρωπος. Είναι ένας δημιουργός ανθρώπων. Δεν ανήκει σε ετούτο εδώ τον κόσμο. Γέμισε ο κόσμος μιμητές των πραγματικών συγγραφέων. Χάθηκε η μοναδικότητά του. Μπερδεύτηκε το πραγματικό του πρόσωπο από τόσους στείρους, άψυχους μιμητές, που κάπου χάθηκε το νόημα. Οι άνθρωποι ξέχασαν τι είναι αλήθεια ο συγγραφέας.

Πάψτε πια να γράφετε εάν δεν έχετε τίποτα ουσιώδες να πείτε! Πάψτε να γράφεται από χόμπι. Εάν δεν καίγεται η ψυχή σας και αν δεν νιώθετε πως θα εκραγεί η καρδιά σας εάν δεν αποτυπώσετε λέξεις στο χαρτί τότε μην κάνετε καν τον κόπο. Συγγραφέας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Μιμείσαι τους πραγματικούς μα ποτέ δεν κατορθώνεις να αγγίξεις την αίγλη και το φως τους. Έκλυτοι, ανώριμοι, άσιμοι! Πάψτε πια! 

Σας βαρέθηκα. Μακάρι να μπορούσα να κάψω όλες τις ανούσιες κόπιες σας. Μακάρι να μπορούσα να σας κάνω να σωπάσετε. Αλλά από την άλλη, εάν δεν υπάρχει το σκάρτο, πώς θα καταλάβεις τι πραγματικά έχει αξία;

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s