ζωή σαν παραμύθι..

Μια μέρα θα ζήσουμε το παραμύθι μας. Θα με κοιτάς στα μάτια όλο αγάπη και θα μου ψιθυρίζεις γλυκά σ’αγαπώ. Και τότε εγώ θα σου χαμογελάω γιατί θα χαίρεται η ψυχή μου ολόκληρη. Θα κουρνιάζω στο στέρνο σου και θα με αγκαλιάζεις προστατευτικά όπως μονάχα εσύ ξέρεις και θα φεύγουν όλες οι στενοχώριες μακριά, θα στεγνώνουν μονομιάς όλα τα δάκρυα. Ύστερα θα με παίρνεις από το χέρι και θα βγαίνουμε στους δρόμους μες στη νύχτα. Γιατί η ευτυχία μας θα ξεχειλίζει από παντού και δεν θα χωρά μονάχα μέσα σε τέσσερις τοίχους. Θα περπατάμε σε δρόμους πρωτόγνωρους.

Μα κάποια μέρα που θα σκοτεινιάσει απότομα ο ουρανός θα σκοτεινιάσουν έτσι απότομα και οι καρδιές μας. Η πριγκίπισσά σου θα χάσει την αίγλη της και θα γίνει ίδια και όμοια με τόσες άλλες, άλλων βασιλείων. Η αδυσώπητη τελεία θα κάνει την εμφάνισή της και θα δώσει τέλος στο παραμύθι μας. Όμως όχι χαρούμενο. Γιατί η ζωή δεν είναι παραμύθι. Και γιατί στη ζωή η πριγκίπισσα δεν μένει στο τέλος με τον πρίγκιπα. Μένει μόνη, να λαχταρά το άγγιγμά του, τη φωνή του, το άρωμά του. Και αν κάποια φορά αντέξω και σε δω ξανά, είμαι σίγουρη πως στην αγκαλιά σου θα ‘χεις μια νέα πριγκίπισσα. Το ίδιο λαμπερή και ευτυχισμένη, όπως ήμουν κάποτε και εγώ. Κάποια καινούρια για τη συλλογή σου να τη χαϊδεύεις και να τη φιλάς τόσο τρυφερά. Να τη σαγηνεύεις με τις λέξεις σου. Αχ, γητευτή των λέξεων, ψεύτη παραμυθά. Πόσο καλά ξέρεις να παίζεις με τις λέξεις και τα βλέμματα. Όμως, τι αφελής που είμαι. Οι καλύτεροι παραμυθάδες ήταν άντρες..

Γι’αυτό σου λέω, ψυχή μου. Αγάπα με λιγάκι. Αγάπα με με πράξεις όχι με κούφια λόγια απατηλά. Να λες, όχι πως μ’αγαπάς, μα πως αγγίζω την ψυχή σου. Και αν πάλι τα τείχη σου είναι τόσο ψηλά που δεν πρόκειται να με αφήσεις ποτέ να δω τι κρύβουν μέσα τους, άσ’ το καλύτερα το παραμύθι μας. Μην γράψεις καθόλου το μια φορά και έναν καιρό. Τι νόημα έχει ένα παραμύθι με λυπημένο τέλος;

Advertisements

7 comments on “ζωή σαν παραμύθι..

  1. επί προσωπικού πάω πάσο. στο γενικά όμως, κάθε παραμύθι αξίζει να γραφτεί έστω κι αν έχει λυπημένο τέλος.

    • scripta manent λένε οι λατίνοι..και εάν δεν θες να μείνει τίποτα από την ιστορία, αξίζει άραγε να την αποτυπώσεις στο χαρτί;

  2. εάν ΔΕΝ θες, δεν αξίζει. Εγώ προσωπικά προτιμώ έναν μοναχικό πειρατή που λέει bring me that horizon από τους θορυβώδεις λατίνους.

  3. ακριβώς αυτόν. Η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να μας καίει. είμαι βέβαιη πως τότε, τα παραμύθια που θα λέμε θ` αξίζουν την κάθε τους γραμμή. καλό βράδυ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s