Λυπάμαι για εμάς..

Λυπάμαι τους ανθρώπους που υποκρίνονται. Λυπάμαι εκείνους που χαμογελάνε, ενώ ενδόμυχα κλαίνε βουβά. Λυπάμαι όλους αυτούς που χάνουν το χρόνο τους ψάχνοντας αλήθειες που δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν και δεν το καταλαβαίνουν. Λυπάμαι αυτούς που δεν γελάνε έστω και μία φορά κάθε μέρα. Λυπάμαι όλους αυτούς που τυρβάζουν στα ανούσια και αγνοούν τα καίρια και τα σημαντικά.. Ίσως εν τέλει να λυπάμαι και τον ίδιο μου τον εαυτό.

Δεν είμαστε πλασμένοι για την ευτυχία, όχι εξολοκλήρου τουλάχιστον. Μα όπως λέει και ο Καβάφης, εάν δεν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε, τουλάχιστον ας μην την εξευτελίζουμε μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες γιατί θα καταλήξει να γίνει μια ξένη, φορτική. 

Και όσοι αναμάρτητοι ψέγουν τις αυτοκαταστροφικές ζωές των άλλων, τούτο αγνοούν. Η καταστροφή καραδοκεί σε όλα όσα φοβάσαι να δοκιμάσεις, όχι σε αυτά που συνειδητά ποιείς. Γιατί εάν βρεθείς ποτέ στον κίνδυνο και η αισθήσεις σου σε συντροφεύουν, ξέρεις πώς να ξεφύγεις από αυτόν. Εάν όμως άβγαλτος και φοβισμένος βρεθείς μπρος σε κάτι ξένο, τι θα κάνεις; Πώς θα σωθείς;

Advertisements

2 comments on “Λυπάμαι για εμάς..

  1. orestisbele says:

    Μηπως ειναι στην ανθρωπινη φυση η υποκρισια???? Γινεται να αντισταθει αραγε καποιος?/?Αν ναι ποσο αραγε ηθικη ανδρεια χρειαζεται ? Η υποκρισια εχει γινει κομματι της ζωης μας πιστευω και μονο να την περιορισουμε μπορουμε ο καθενας ξεχωριστα πολεμώντας…

    • Ουδείς εκών κακός έλεγε ο Σωκράτης, αλλά με όσα βλέπω τριγύρω, είναι απίστευτα δύσκολο να ενστερνιστώ την άποψή του.. Ελάχιστοι άνθρωποι καταφέρνουν να μείνουν αλώβητοι μπρος στη διαφθορά και να μην επηρεαστούν.. αρκεί να υπάρχει η θέληση. Αλλά πλέον, παντού βλέπω να κυριαρχεί η ευκολία και η αδράνεια.. Τι να πω πια. Όσο καταλαβαίνω σε τι κοινωνία είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε, απλά απογοητεύομαι.. Και φαντάσου, είναι αρχή ακόμη..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s